פעוט בן שנה ו 10 - עין עצלה ורטיות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/11/2014 | 13:10 | מאת: אורית

לאחר שהיינו אצל רופא מומחה לעינים ופזילה התבקשנו לשים לרטיה כל יום על עין אחרת למשך שעתיים מאחר ויש חשש לעין עצלה בצד אחד, הבעיה שהפעוט כל הזמן מסיר את הרטיות הללו , .מצליחים מול הטלויזיה להחזיק איתו שעה בערך, אבל בכל דרך אפשרית זה לא עובד! אני ממש חוששת שזה לא עובד בצורה הזו מה אפשר לעשות? הביקורת שלנו עוד חודש וחצי ... האם מול הטלויזיה או מחשב זה בכלל משפיע הטיפול? ומה אפשר לעשות בגיל הזה כאשר הילד מעוצבן מהרטיה בוכה ומשתולל ולא מוכן שזה יהיה עליו... מחכה לתשובה אובדת עצות.תודה

19/11/2014 | 18:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורית שלום, יש עוד אפשרויות, תלוי באינדיקציה לרטיות (סגירות לסרוגין בעין עצלה?) מציע שתחזרו לרופא העיניים לילדים שרשם את הטיפול ותסבירו את הקושי ביישום, ותתקדמו משם. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה