אבחון מספר 2.5 בתינוקת בת שנה ו 8 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/11/2014 | 10:22 | מאת: עירית

שלום, בתי בת שנה ושמונה חודשים וביקרנו אצל רופא עיניים לביקורת. הוא טיפטף לה מרחיב אישונים וביצע בדיקה. בבדיקה התגלה מס' 2.5 בכל עין. הרופא לא המליץ על הרכבת משקפיים (הוא אמר שמשקפיים רק ממספר 3)וביקש להגיע לביקורת בעוד 6 חודשים. האם נכון לא להרכיב משקפיים במספר כזה לתינוקת? - האם לא תתפתח פזילה/עין עצלה או עיכוב התפתחותי? האם המצב יכול להשתפר עם הגיל? מה המספר הנורמלי לילדים בני גילה? תודה

16/11/2014 | 12:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעירית שלום, 2.5+ זו תשבורת גבולית לגיל זה. ההחלטה על משקפיים תלויה בממצאים אחרים בבדיקה, (נטייה לפזילה לקרוב למשל) ובמהלך (יורד בביקורת לאחר מספר חדשים או נשאר סטטי). הסיכון לפילה ולעין עצלה הוא קטן. אין קשר לאיחור התפתחותי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה