ילד בן 3 - אמא היסטרית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/11/2014 | 15:16 | מאת: מירית

ד"ר נוימן שלום אודה לסיוע והכוונה צעד צעד כמו לילד קטן. היום הייתי עם ילדי, בן שלוש וחודש, בבדיקת עיניים בקופת חולים. קיבל חומר להרחבת אישונים. הרופאה תיארה את מצבו כדחוף. לא רואה טוב - לא מרחוק ולא מקרוב. זקוק למשקפיים וטיפול + מעקב צמוד לאורך תקופה. אמרה לי לא לחכות לתור במושלם או למרפאה המיוחדת בנס ציונה אלא ממש למהר ולפנות לבית חולים נתונים: עין שמאל מספר +11.75 צילינדר -1.00 ציר 125 עין ימין - מספר +11.25 צילינדר -0.50 ציר 75 אבקש להבין תוצאות אלו וכן לדעת כיצד ולמי לפנות לטיפול הנכון והכי מוקדם. איך מכינים את הילד לעובדה שפתאום יתחיל להרכיב משקפייפ

10/11/2014 | 21:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למירית שלום מדובר ברוחק ראיה גבוה, שמצריך בהחלט טיפול במשקפיים. הילד יאהב מאד את המשקפיים (ילך לישון איתם) ותראי גם שיפור בתפקוד, אפילו אם היום נראה לך שהכל בסדר. גשי לרופא עיניים ילדים שיחזור על הבדיקה, ירשום לו משקפיים, יסביר לך את כל מה שצריך, ויקח אחריות על הטיפול והמעקב. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה