הבהרה לגבי תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/10/2014 | 08:26 | מאת: נטלי

בוקר טוב, יש לי ילד בן חמש וכבר שלוש שנים אנחנו עושים בדיקת ראייה שנתית (אני ובעלי עם משקפיים). בבדיקה אתמול העין עצמה תקינה אבל נמצא צילינדר בעין ימין בלבד. שמאל תקינה. הרופא המליץ על ביקורת נוספת בעוד שלושה חודשים ובינתיים אין צורך במשקפיים. הוא גם אמר מששהו לגבי זה שכדי למנוע מצב של עין עצלה נצטרך אולי בעתיד לשים לו משקפיים גם אם הצילינדר הזה לא ישתנה (יכול להיות שלא הבנתי אותו נכון). השאלה היא האם אכן כרגע אין מה לעשות ולהגיע לביקורת נוספת? עין עצלה זה מצב שנולדים איתו או מתפתח עם הזמן? מהם הסימנים של עין עצלה? באף אחת מהבדיקות עד כה לא זיהו/דיברו איתנו על עין עצלה. האם צפיה בטלויזיה או מחשב פוגמים בראייה (אנחנו מגבילים אותו בזמן)? תודה

29/10/2014 | 13:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

נטלי שלום קראי קצת על עין עצלה, למשל במקום הזה: http://www.6x6.co.il/eyedefect/lazyeye.asp כפי שתראי שם, כל מצב בו יש הפרעה לראיה בגיל הרך (קוצר/ רוחק ראיה/ אסטיגמטיזם/ פזילה ועוד ועוד) יכול לגרום לליקוי ראיה קבוע שנקרא עין עצלה. לא נולדים עם עין עצלה, אלא עם הגורם, שאם לא יטופל, עלול לגרום לזה. לא תוארה שום פגיאה בבריאות העיניים כתוצאה מצפיה בדג מחשב או בטלוויזיה (אחרת היו לנו מליונים הלוקים בזה). תמשיכי במעקב או, אם את מקגישה שהמצב לא מוסבר לך היטב, פני לרופא אחר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה