קולובומה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/10/2014 | 16:07 | מאת: סיגלית

ערב טוב, ביתי אובחנה בגיל חודש עם קולובומה קשה והיא אינה רואה בעין ימין כלל. בנוסף עין ימין קטנה מעין שמאל. אני כיום בהריון ורציתי לדעת עם קולובומה זה מום מורש ? האם ניתן לגלות במהלך ההריון אם העובר בעל מום זהה ? אילן בדיקות עלי לעשות ?

29/10/2014 | 13:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיגלית שלום, אם מדובר במצב חד צדדי, סיכוי טוב שהמצב לא תורשתי. (צריך להיות בטוחים שאין קולובומה קטנה בהיקף הרשתית של העין השנייה. מחמיצים את זה לעתים קרובות). לעתים ניתן בסקירת מערכות מדוקדקת להדגים את הבדל הגדלים בגלגלי העיניים, אבל לא כל קולובומה מחייבת עין קטנה יותר. יש לי מקרים כאלו וכאלו, חלקם משפחתיים (תמיד דו צדדי, לפחות באלו שאני עוקב אחריהם), ורובם לא. לידה קלה, דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה