משקפיים - דעות שונות - עזרה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/10/2014 | 23:37 | מאת: מיקי

שלום רב, בתי בת ה10 נבדקה לפני 4 שנים בעלייתה לכתה א ורופא אחד טען כי עליה להרכיב משקפיים ושני טען כי אין צורך. יש לציין כי הילדה טענה שרואה טוב. רק לפני כ7 חודשים, כ3 שנים לאחר הבדיקה הראשונית, לקחתי אותה שוב לרופא עיניים בקופה. הפעם הבחן הנ"ל כי הילדה זקוקה למשקפיים במספרים של 1.25, 1.50 עם צילינדר של כ0.50. רק לאחרונה, כעבור 6 חודשים, נגשתי עמה לחנות משקפיים בה שוב בדקו את ראייתה והגיעו למסקנה של עדשת 2 בשתי העיניים וללא צילינדר. למי להאמין? לעשות בדיקה חוזרת אצל רופא אחר שיתן תשובה חד משמעית? והאם בדיקה עם טיפות הרחבה אינה יכולה לפגוע בעין? או אוליעלי לגשת לאורטומטריסט? בינתיים הילדה חטפה דלקת ואינה יכולה לעשות הרבה...אינני יודעת כמה זמן לאחר התפרצות דלקת ושימוש בטיפות סטרואידיות ניתן לבדוק שוב ראייה. אשמח מאוד לעזרתך!

29/10/2014 | 13:32 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיקי שלום, בכללי, מדובר כנראה בהפרעת תשבורת קטנה, והאינדיקציה להרכבת משקפיים וכמה תלויה בתפקוד ובפרמטרים אחרים של הבדיקה (מה המספםר המלא עם הטיפות, תפקוד דו עיני וכדומה). לשאלות שלך: -בדיקה על ידי רופא עיניים לילדים, לאחר מתן טיפות הרחבה, תתן את התשבורת המדויקת. כאמור- ההחלטה אם יש או אין צורך במשקפיים היא קצת יותר מורכבת. -מתן טיפות הרחבה לא פוגע בעין. -אין קשר בין טיפול בסטרואידים ובין בדיקת עיניים בהרחבה, אבל כדאי לחכות מספר ימים לאחר חלוף הדלקת כדי להקטין את הסיכון שהבת שלך תהייה מקור להדבקה לנבדקים אחריה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה