רוחק ראיה וצילינדר לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/10/2014 | 10:46 | מאת: מיכל

שלום. בני בן 8 וחצי חודשים עבר בדיקת ראיה ע"י רופאת עיניים ואופמטריסטית. נמצא שיש לו +6 בשתי עיניים וכן צילינדר של 1 ו-1.5 בעין שניה. מה לדעתך חשיבות עניין המשקפיים? האם נחוץ להתחיל בגיל כה צעיר או שאולי אפשר לחכות עם זה? כ"כ מהו הנורמה ברוחק ראיה לגיל זה?- עד כמה המספר שלו רחוק מהנורמה? תודה רבה!!

26/10/2014 | 14:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, במספר כזה, חשוב מאד שירכיב משקפיים כבר, וכל היום. הנורמה בגילו היא עד 2.5+ לערך. תמיד אפשר להוריד אם המספר ירד מהר, כפי שקורה לפעמים בגיל זה. מצד שני אם לא ירכיב, עלול לפתח פזילה או עין עצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה