מחלת העיניים- לברס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/10/2014 | 00:06 | מאת: גילה

שלום, האם בחור שיש לו את המחלה יכול שגם לילדיו יהיה ? האישה רואה בסדר גמור, ללא שום לקות. נפוצה שזה לא עובר דרך בנים אלא רק בנות. האם זה נכון ? תודה רבה !!

27/10/2014 | 13:55 | מאת: ד"ר דורון נוימן

על איזה Leber's מדובר? יש סוג שבפוגע בעצב הראיה, (LHON=Leber's Herditary Optic Neuropathy ), ויש סוד שפוגע ברשתית (LCA=Leber's congenital ameurosis). שתיהן תורשתיות, LCA עוברת בתורשה רגילה, (אוטוזומלית), ואילו LHON יכולה לפגועה גם בגברים וגם בנשים, אבל מועברת רק על ידי נשים (תורשה מיטוכונדריאלית), גבר חולה לא מעביר לילדיו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה