צילינדר בגיל 1.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/10/2014 | 15:37 | מאת: אירנה

שלום, היום היינו בבדיקת ראייה בטיפת חלב. הבדיקה נעשתה באמצעות מכשיר קטן שהילד מביט באור שבו. לא בוצעה הרחבת אישונים. הרופאה אמרה שיש לו צילינדר. לא קיבלתי פירוט לגבי גודלו. אמרו לי שזה מצריך בדיקה מקיפה יותר. אמרו לי בנוסף שתוצאות כאלו מופיעות אצל 20% מהילדים ולרוב הבעיה מסתדרת עם הזמן. המליצו על בדיקה חוזרת בעוד כשנה. רציתי לשאול, מניסיונכם, כמה הבעיה נפוצה? כמה נפוץ שהיא עוברת מעצמה? האם המתנה של שנה לא עלולה להחמיר את הבעיה? האם כדאי לי לקבוע כבר עכשיו בדיקה מקיפה יותר אצל רופא עיניים נוסף? תודה רבה

22/10/2014 | 14:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאירנה שלום, כל מה שנאמר לך הוא נכון. הבדיקה עם רפלקס האור היא רק בדיקת סקר,מהירה ולא מדוייקת. תפקידה (החשוב) הוא למצוא את אלו שבחשד כדי שיעברו בדיקה מדוקדקת יותר. קחי את הילדה לרופא עיניים לילדים לבדיקת עיניים הכוללת הרחבת אישונים וקביעת ה"מספר", ולפי התוצאה תקבלי המלצה מדוייקת לגבי המקרה שלך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה