איך עוצרים את קוצר הראייה?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/10/2014 | 22:08 | מאת: לאה בת יעקב

לנכדתי בת 15 כל שנה עולה מספר המשקפיים במספר נוסף ועתה הגיע למספר 6.5 -קוצר ראיה .כשהייתי נערה נתנה לי רופאת עיניים כדורי ויטמינים זה נקרא אז אמביול. הויטמינים עזרו לי מאד והמספר נעצר.יש לי מספר 4 אילו כדורי ויטמינים כדאי שהנכדה תיקח? בתודה ובברכה לאה בת יעקב

22/10/2014 | 14:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללאה שלום, לא מוכרים ויטמינים כאלו. המספר שלך עצר בלי קשר. (כל קוצר ראיה עוצר בשלב מסויים. אני התחלתי בגיל 6 ועצרתי ב4.5- לאחר שקיבלתי כלב....) יש ספרות ענפה לגבי עצירת התקדמות קוצר ראיה, עם מספר עבודות טובות מהזמן האחרון שמדברות על מיהולים שונים של אטרופין וכן על חשיפה לשמש (כדבר טוב). ברגע שמשהו יוכח (אפילו חלקית) כעובד, זה מיד יתפרסם ויכנס לשימוש, מדובר בבעיית העיניים הנפוצה ביותר בעולם. ראי למשל את הסיכום הזה מסינגפור: http://www.annals.edu.sg/PDF/36VolNo10SupplOct2007/V36N10(S1)pS65.pdf דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה