גלגל עין הפוך

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/10/2014 | 16:35 | מאת: ירון

שלום דוקטור, ביתי, בת 12 התעוררה הבוקר כשבאחת העיניים גלגל העין הפוך כלפי מעלה ולא רואים את האישון. לאחר מספר דקות של פניקה ועיסוי מסביב לעין חזר גלגל העין למצב תקין. תופעה זו התרחשה היום באופן חד פעמי. לפני מספר ימים התחילה להשתמש במשקפי ראיה, האם יש קשר? האם יש מקום לדאגה? אודה להתייחסותך. בברכה, ירון

22/10/2014 | 14:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לירון שלום, לא מוכר לי מצב כזה. הדבר הקרוב הוא הגבלה של השריר האלכסוני העליון בעין השניה (תסמונת בראון) שיכולה להיות חולפת ולגרום להפרש גובה בין העיניים, לא מאד סביר. הייתי שוקל בדיקה אצל רופא עיניים לילדים או נאור-אופטלמולוג, ודאי אם יקרה שוב. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה