הטרוכרומיה ??

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/10/2014 | 18:35 | מאת: שיר

שלום, בתי בת שלושה חודשים, מאז היוולדה סבלה מחסימה של תעלת הדמעות בשתי העיניים ובשל כך היו לה הפרשות צהובות ודלקות לאחרונה נפתחה החסימה ואין יותר הפרשות מהעיניים, כאשר נפתחה החסימה שמנו לב כי עין ימין בהירה יותר מעין שמאל, שתי העיניים בגוון אפור ירקרק אך אחת בהירה יותר-שאלתי היא האם ניתן לקבוע כי מדובר בהטרוכרומיה בגיל כה מוקדם? האם יש סיכוי שכשהצבע ישתנה הוא יהפוך זהה? האם יש להיוועץ ברופא בעניין זה ?

19/10/2014 | 14:13 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשיר שלום, התשובה היא "כן" לשלושת השאלות. שווה לבדוק את התינוקת ולוודא שאין פתולוגיה נוספת שההטרוכרומיה היא רק חלק ממנה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה