בת 4 עם רוחק ראיה אסימטרי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/10/2014 | 03:00 | מאת: מיכל

אובחנה אצל בתי -רוחק ראיה אסימטרי: עין ימין 5.50 ועין שמאל:4.50. נרשמו לה משקפיים עם מספר: ימין 4.25 שמאל 3.25 . בתי מרכיבה את המשקפיים רק אם אנחנו ממש דוחפים לה אותן. היא לעולם לא מבקשת אותן על אף שמרכיבה אותן כבר חצי שנה. אני חוששת מאד שהמשקפיים שנרשמו לה לא עוזרות לה ולכן היא בעצם לא מבקשת אותן כלל. החשש הגדול יותר שלי הוא שהיא מאד מתאמצת גם איתן ולאורך זמן. מאמץ הזה יכול לגרום לפזילה. אני טועה? למה אינה מבקשת אותן אף פעם אם אכן משפרות את ראייתה???

19/10/2014 | 13:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, מה שחסר זה בעיקר הסבר ממצה על הנושא של רוחק ראיה כדי שיהייה יותר מובן למה: ילדים עם רוחק ראיה לא תמיד רוצים את המשקפיים למרות שהם בהחלט צריכים אותם. למה חשוב שהם ירכיבו אותם כל הזמן, בעיקר כשיש הבדל בין העיניים. למה הרכבת המשקפיים מונעת הופעת פזילה, ולא גורמת אותה. בכל מקרה בכל חצי שנה צריך לחזור על הבדיקה עם הטיפות לראות אם חל שינוי ולהתאים את המשקפיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה