בדיקה ראשונה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/10/2014 | 02:22 | מאת: נטי

שלום רב ביתי בת שלוש ומגיל מספר חודשים מאובחנת עם סינדרום דואן וגם רוחק ראיה של ארבע פלוס בכל עין. אני אמורה ללדת ורוצה לדעת האם לאור הרקע של ביתי כדאי לקחת את התינוק שיוולד בה לבדיקה במהרה. מתי כדאי ורפשרי? תודה

10/10/2014 | 12:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנטי שלום. טכנית אפשר לבדוק בכל גיל. אני בדרך כלל ממליץ במצב כזה להקדים את גיל הבדיקה הראשונה (שהיא חובה בכל תינוק, גם אם אין רקע של מחלות עיניים במשפחה) מגיל שנה לגיל חצי שנה. כאמור- ניתן לבדוק תנועות עיניים (לDUANE) או תשבורת (לרוחק הראיה) גם בגיל מוקדם יותר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה