משקפיים לילד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/09/2014 | 22:48 | מאת: איה

שלום, בני בן ה 6, התלונן על כאבי ראש בשעות אחהצ/ערב בשבועות האחרונים. כשהחל כיתה א', תכיפות התלונות התגברו. לאחר בדיקת ראייה שתוצאותיה הן : O.D/SPH-PL/CYL--0.75/AXIS-15 ו O.S/SPH-PL/CYL--1.25/AXIS-160 , הוסבר לי על ידי 3 רופאי עיניים שיש רק צילינדר, אחד אמר שלא חייבים משקפיים, השני אמר שרצוי משקפיים, והשלישי אמר שלא קריטי, ולא משנה מה אעשה. אשמח לחוות דעת יותר מדוייקת ונחרצת, וממה נובעת תשובתם הלא חד משמעית. תודה ולילה טוב, איה

22/09/2014 | 22:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הגיוון בתשובות נובע מזה שהמצב גבולי מבחינת האינדיקציה לטיפול. צריך לראות מה חדות הראיה עם ובלי תיקון, והאם יש בעיות תפקודיות שקשורות בחדות ראיה, כדי להחליט על הצורך במשקפיים בשלב זה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה