ירידה בראיה?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/09/2014 | 09:31 | מאת: גלית

שלום רב אצל בתי בת חמש אובחן כלפני שנה וחצי צלינדר בעין ימין וכן ירידה יחסית בראיה (6/12),הרופא הציע משקפיים או רטייה על מנת למנוע עין עצלה. עקב התנגדות של הילדה והבנה שעם הבשלה של הצוח ומערכת הראיה הדבר עשוי להשתפר,החלטנו בהתייעצות עם הרופא לוותר על טיפול ולהיות במעקב חצי שנתי. ואכן כל חצי שנה הגענו לבדיקה והמצב השתפר,אינני זוכרת את המדדים אך הרופא ציין שרואה טוב יותר ואין צורך בהתערבות למעט המשך מעקב. מעקב אחרון היה לפני 4 חודשים לערך,וכאמור המצב נשאר . לפני כשבועיים הילדה התעוררה עם עין ימין מעט קטנה יות ר ( העין המדוברת ), אני נלחצתי ומיד בדקתי אם רואה ולאיזה מרחק,ואז שמתי לב שהילדה רואה פחות טוב בעין ימין. הסתכלתי בתמונות כשהיתה ילדה וראיתיי שיש תמונות מקטנות שהיא עם אותה העין קטנה יותר אך לא תמיד. אני מבולבלת לחוצה ומודאגת,האם יכול להיות מצב שהראיה יורדת בארבעה חודשים בגיל זה? האם יש קשר לגודל העין? ( לדעתי היום העיניים די זהות ,בטוח פחות קטנה משהיתה),מה הסיבות לשינויים בגודל העין? אודה לתשובתך בהקדם,מודאגת.

15/09/2014 | 09:46 | מאת: גלית-המשך:

רציתי לציין שעל פי הבדיקה ( הגסה והלא מדוייקת כמובן שלי),בעיית הראיה היא מרחוק.

22/09/2014 | 22:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגלית שלום סליחה על האיחור בתשובה קשה מאד לדעת לפי הפרטים שמסרת מה באמת הבעיה, ולכן מה צריך לעשות. לא ברור מה הפרעת התשבורת (המספרים) שנמצאה, ולמה לא הוחל טיפול בחדות ראיה של 6/12 בילדה בת 5. מציע שתיגשי להערכה מלאה חוזרת אצל רופא עיניים לילדים, ואם באמת זו חדות הראיה, בהחלט יש מקום לטיפול. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה