קוצר ראיה גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/09/2014 | 22:08 | מאת: מיכל

לבת שלי בת השלוש יש קוצר ראיה גבוה בשתי העיניים . מינוס 8 ומינוס 7. אין לה מחלה ברשתית . כולם אומרים שקוצר ראיה זה גנטי. אך לי ולבעלי ולשאר שלושת ילדיינו אין קוצר ראיה וגם לא למשפחה של בעלי ולא למשפחה שלי. אני זוכרת שבתקופת ההריון של הבת שלי השתמשתי בשימוש יומיומי בקיי 300 כדי לרסס על נמלים בביתיינו. היה לנו מגפה של נמלים שכל יום הייתי רואה במקום אחר וריססתי יום יום קיי 300. בסוף השבוע קראתי כתבה שקיי 300 מכיל פרופוקסור שהוא מסוכן לנשים בהריון , והוא פוגע במערכת העצבים של העובר. ורציתי לשאול אם פגיעה במערכת העצבים של העובר בא ליידי ביטוי גם בעיניים וגורם לקוצר ראיה ? אנסח זאת אחרת האם יש קשר בין פגיעה במערכת העצבים לבין קוצר ראיה גבוה.

10/09/2014 | 14:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום. מה שאומרים כל האנשים איננו נכון. לסיכון לקוצר הראיה יש גם (דגש על "גם")מרכיב גנטי ברור (יש הרבה משפחות בהם להורים ולמספר ילדים יש קוצר ראיה גבוה) אבל יש הרבה מאד מקרים ספורדיים- מקרה יחיד במשפחה. כלומר- יכול להיות גנטי ויכול שלא. אני לא מכיר קשר ידוע בין נזק טוקסי למערכת העצבים ובין התפתחות קוצר ראיה. דר. נוימן

11/09/2014 | 10:50 | מאת: מיכל

אז איך נקראת התופעה של מיקרה יחיד במשפחה שיש לו קוצר ראיה ? מה הסיבה לכך אם זה לא גנטי ?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה