טיפול בפזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/09/2014 | 15:59 | מאת: ליאת

שלום רב, בני בן ה 3.5 סובח מפזילה בעין ימין. קיבלנו אבחנה שצריך לנתח בכדי לתקן את הפזילה ועדיף מהר ככל האפשר כדי למנוע עין עצלה. כשהתחלתי לקרוא באינטרנט הבחנתי בשיטות טיפול נוספות כמו משקפיים או טיפות... האם ניתוח זה הדבר היחיד שיפתור את הפזילה או שעדיף ללכת לחוות דעת נוספת ואולי שם כן ימליצו על משקפיים או טיפות. אם בין 20-30 אחוז הניתוחים לא צולחים בגלל תת תיקון או תיקון יתר למה לא מנסים קודם לטפל בטיפות או במשקפיים. אשמח לכל תשובה אפשרית. תודה

10/09/2014 | 14:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליאת שלום, הפרמטרים של המקרה מכתיבים את הטיפול. יש מקרים שהטיפול הוא במשקפיים ואסור לנתח, ויש מקרים שמשקפיים לא יועילו ועדיף להתקדם מהר לניתוח, לעתים תרגול הוא הטיפול הראשוני העדיף וכדומה. בקיצור- תלוי במקרה רק מי שיבדוק את הילד וימצא את המרכיבים השונים של הפזילה שלו יוכל להמליץ לך על הטיפול המתאים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה