התנגדות לסגירת עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/09/2014 | 22:19 | מאת: מיכל

היי שמי מיכל וכחלק ממעקב פגים(תאומים בני שנה שנולדו בשבוע 32) הלכנו לבדיקת עיניים לגיל שנה(הבדיקה ה4-עד עכשיו כל הבדיקות היו בסדר) הרופא שבדק את הבן שלי רשם שהכל בסדר עם העיניים,חוץ מדבר אחד מתנגד לסגירת עיניים, כלומר כל פעם שהוא חסם את שדה הראייה בכל עין,הבן שלי הזיז לו את היד כאילו הפריע לו שהוא מסתיר לו הרופא שלח אותנו לאופטימטריסט לשלול בעיה מה זה אומר?

10/09/2014 | 22:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום כאשר הממצא סימטרי, אין לו משמעות. משתמשים בבדיקה זו רק כאשר הממצא לא סימטרי, כלומר- אם הילד, באופן קבוע, מתנגד לסגירת עין אחת ואדיש לסגירת העין השניה, זה מצביע על ליקוי ראיה משמעותי בעין השניה. (זו שהוא לא מתנגד לסגירתה). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה