הכנסת אצבע לעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/09/2014 | 09:22 | מאת: אורטל

ד"ר שלום רב, בני בן חודש וחצי, ופעמים רבות מכניס את האצבע שלו לעין. פרט לפעם אחת לא גרם לבכי. האם יש דרך לגרום לתינוק להימנע מזה? או לבדוק בגיל צעיר כל כך שחלילה לא נגרם נזק? תודה מראש. אורטל.

10/09/2014 | 15:00 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורטל שלום פרט לשריטה מקרית, לא נתקלתי שתינוקות בריאים (הדבר שונה בתינוקות עם ליקוי ראיה משמעותי או הפרעות אחרות בגילים מבוגרים יותר) גרמו לעצמם נזק על ידי שפשוף עיניים. מציע שתבדקי אצל רופא עיניים לילדים שאין פתולוגיה עינית כלשהי, ואם אין, לא הייתי דואג במיוחד. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה