בדיקת ראייה לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/09/2014 | 19:30 | מאת: רונה

שלום רב, האם בכל בדיקת עיניים לתינוק מבצעים הרחבת אישונים? מהם שלבי הבדיקה? כיצד היא מתבצעת? על ידי מי? והאם כל בדיקת עיניים בודקת האם התינוק צריך משקפיים? תודה רבה!

10/09/2014 | 14:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונה שלום, תשובות לפי הסדר: 1-כן לבדיקה של גיל שנה 2-בדיקת פזילה ותנועות עיניים, מעקב והתנגדות להסתרת כל עין, סגמנטים קדמיים, קרקעיות ותישבורת (=הצורך במשקפיים). 3- לא יודע לענות לך בקיצור על "כיצד?" (לוקח לי 3 שנים ללמד את המתמחים את הכיצד הזה...). 4-על ידי רופא עיניים לילדים. 5-לא.רק אם קיבל טיפות הרחבה ונעשתה בדיקת תישבורת. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה