ראייה - תינוקת בת חמישה ימים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/08/2014 | 17:09 | מאת: שלומית

שלום 1. התינוקת שלי בת 5 ימים, האישונים שלה זזים ימינה ושמאלה ללא מיקוד. האם תקין? 2. בנוסף אציין כי כאשר אני מביטה בעיניה אני רואה את עצמי דרך האישון שלה. האם תקין? 3. לאחותה יש רוחק ראייה. האם התינוקת נמצאת בסיכון גם כן להיות עם רוחק ראייה?

03/09/2014 | 15:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשלומית שלום, 1-תלוי איך בדיוק זזות. זה שילד בן 5 ימים לא ממקד זה עדיין בסדר . 2-כן, (זה אחד ההסברים לשם אישון, איש קטן שרואים באישון כאשר מסתכלים לתוכו). 3-כן. כדאי לבצע בדיקת תישבורת בהרחבה בגיל 6 חדשים דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה