קוצר ראייה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/08/2014 | 16:53 | מאת: אפרת

שלום, אתמול ביצוע לביתי בת השנה ושלושה חודשים בדיקת אורטאופטיקה. בסוף הבדיקה הרופא שלל פזילה (בגין חשד לפזילה ביצענו את הבדיקה), אך הוסיף שיש סיכוי לקוצר ראייה בעתיד. ממצאי הבדיקה היו: התנדדות שווה לסגירה בכל עין AHP sc no Nystagmus sc no Oscillopsia no Epicanthal folds BE Cover Test sc ortho hirshberg OMs full מבחן תנועתיות Retinoscopy with Cyclopentolate x2 RE: 0.75-0.50*80 LE: 0.75-0.50*75 מה הכוונה קוצר ראייה. האם באופן וודאי היא סובלת מכך או שיש סיכוי שככל שתגדל הראייה תתוקן ? איך מטפלים ? ומתי מומלץ לטפל ? הרופא המליץ לחזור על הבדיקה אק עוד שנה. תודה, אפרת

24/08/2014 | 12:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאפרת שלום הבדיקה תקינה. התשבורת (ה"מספרים") קצת נמוכה לגילה, אך בתחום הנורמה. יכולה להישאר כך או לרדת לכיוון של קוצר ראיה, כמו אצל כל ילד. מכל מספר יכול להתפתח קוצר ראיה. בקיצור- המצב תקין, וחבל לבזבז דאגות על דברים רעים שאולי יקרו, ואולי לא. (אני יכול לתת לך רשימה ארוכה מאד של מחלות שאולי יתפתחו בעתיד, חבל לבזבז על זה זמן ואנרגיה, אין היום אמצעים מוכחים ומקובלים למנוע התפתחות קוצר ראיה.). דר. נוימן

25/08/2014 | 06:54 | מאת: אפרת

הרופא בבדיקה הציג את הדברים אחרת. תודה רבה. דואגת כמו כל אמא

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה