זווית ראיה שהשתנתה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/08/2014 | 16:23 | מאת: תומר

שלום רב. אני מרכיב משקפיים במספרים נמוכים ויש לי גם צילנדרים נמוכים.בשנה האחרונה משהו בראיה שלי השתנה וזה בא לידי ביטוי שהיום כדי לקרוא משהו או לראות משהו אני צריך להרים את הראש בערך בחמש סנטימטר ולהתבונן באובייקט קצת מלמעלה. יש לציין שאני עושה זאת באופן אוטומטי בלי לשים לב בכלל.מה זה אומר? תודה רבה. תומר

24/08/2014 | 13:00 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לתומר שלום, מעניין. שינוי בצילינדר יכול לגרם לזה (כאשר ציר הראיה עובר בזוית דרך משקפיים, למשל כשאתה מרים את הסנטר, משתנה התיקון הצילינדרי.) דבר ראשון הייתי בודק את המשקפיים, עדיף בבדיקה עם טיפות. אם זה לא זה, יש מקום לבדיקה מלאה, יש מספר גורמים אפשריים לתנוחת ראש לא תקינה בראיה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה