אבחון רוחק ראייה אצל פג בן 6 חודשים כרונולגי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/08/2014 | 22:52 | מאת: לא משנה

ד"ר נוימן שלום, בשבוע שעבר בני אשר נולד בשבוע 29 במשקל 1.090 ק"ג וכיום בן 6 חודשים כרונולגוי ו-3.5 חודשים מתוקן, הגיע לבדיקה שגרתית של גיל חצי שנה במרפאת עיניים. אבחנו לו רוחק ראייה של 6.5+ ואמרו לנו לעשות לו משקפיים בהקדם ולחזור בעוד חודשיים. האמת, שאנו מאוד הופתענו מאחר ולא נתקלנו בקושי של התינוק לעקוב אחרינו לא מרחוק ולא מקרוב, הוא מזהה אותנו, מתקשר מאוד יפה וכו'. חשוב לציין כי אין הוא פוזל כלל. להבנתנו, יש אסכולות שונות בקרב הרופאים בשאלה באיזה גיל כדאי להתחיל להרכיב משקפיים. כמו-כן שמענו כי יש מקרים בהם תינוק שמרכיב משקפיים לפתע מתחיל לפזול. אשמח לשמוע למה להרכיב לבן 3.5 מתוקן משקפיים כאשר הוא מסוגל לשקם ולשפר את ראייתו די בקלות לבד. האם אין תרגילים שיכולים לפתור את הבעיה? תודה, אמא דואגת

24/08/2014 | 12:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל (למה בדיוק לא משנה השם בשיחה בין שני אנשים?) שלום, נראה לי שלא קבלתם הסבר ברור על הממצא של רוחק הראיה והמשמעויות שלו. מציע שתחזרו אל הרופא (אפשר גם בלי הילד) לקבלת הסבר מספק. בינתיים, מספר נקודות להבהרה: 1- 6.5+ זו בהחלט הפרעת תישבורת משמעותית, שאם לא תתקן את עצמה בחדשים הקרובים (קורה רק בחלק מהמקרים) תגרום להפרעה משמעותית בהתפתחות מערכת הראיה, שיכולה להתבטא בפזילה, עין עצלה, קושי בעבודה לקרוב ועוד. 2-משקפיים כבר זה לא רעיון רע, האלטרנטיבה היא מעקב צמוד, ואם תוך 3-4 חדשים אין שיפור בממצא, לתת משקפיים (שאז כבר יהיו באיחור קל, התקופה הקריטית להתפתחות מערכת הראיה היא החדשים הראשונים לחיים, ואז המוח דורש "אינפוט" תקים מעיניים כדי להתפתח באופן רגיל) אם במעקב רואים ירידה משמעותי במספרים (כאמור- קורה רק בחלק מהמקרים), אפשר להמשיך לעקוב עד שהמספר מגיע לנורמה או מפסיק לרדת ואז משקפיים, לפי המצב. 3-אין תרגילים שיכולים להשפיע על ה"מספר" (המספר הוא תכונה אופטית של העין שנובע ממבנה הקרנית, העדשה, והמרחק לרשתית. אין כאן מה לתרגל) 4-אם מופיעה פזילה, זה בגלל שהמשקפיים נתנו מאוחר מדי. תיקון רוחק הראיה בזמן מונע את הופעת הפזילה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה