צילינדר לתינוק בן 8.5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/08/2014 | 13:36 | מאת: חני

שלום, יש לי ילד בן 8.5 חודשים. בשל חשד לפזילה קלה ביקרנו איתו אצל רופא מומחה לעיניים ופזילה של ילדים. הרופא שלל פזילה, אך ביצע בדיקת עיניים (עם הרחבת אישונים) ומצא שלילד צילינדר 3 בשתי העיניים ומספר 5 בשתי העיניים. המליץ לעשות משקפיים באופן מיידי! (טען שאחרת ייתכן מצב ששתי העיניים יהפכו לעצלות). פנינו לחוות דעת שנייה אצל רופאה בכירה לעיניים של ילדים. גם היא בצעה בדיקה הכוללת הרחבת אישונים. לטענתה קיים צילינדר של 1.5-2 בשתי העיניים. לדעתה המצב מאוד גבולי וממש לא חמור כפי שטוען הרופא הראשון. שאלותיי: 1) איך ייתכן ששתי בדיקות ע"י מומחים הניבו תוצאות כל כך שונות?? איך אפשר לדעת על מי להסתמך? 2) בהנחה שנחליט לעשות משקפיים לילד, על סמך איזו בדיקה לעשות? 3) במידה ועושים משקפיים על סמך צילינדר 3 כאשר בפועל יש צילינדר 1.5 (או להפך), האם זה יכול לעשות נזק לעין? אנחנו ממש אובדי עצות ולא יודעים כיצד להמשיך מכאן... תודה רבה!

24/08/2014 | 12:16 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לחני שלום, 1-ההבדל בצילינדרים לא כזה גדול. זו בדיקה ביולוגית, מספיק שהטיפות נספגו קצת פחות ויכול להיות הבדל קטן כזה. לא כתבת כמה ההבדל במספר עצמו (5+ בראשון, כמה בשני?) 2-לפי המרשם של הרופא שאתם סומכים עליו. (ההחלטה שאת צריכה לקבל היא לא איזה מרשם נכון (אין לך כלים לזה), אלא מי הרופא שאת סומכת עליו (לפי המלצות, רושם, תחושה) ואז פשוט לעשות מה שהוא אומר לך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה