ניתוח שטיפה לידלה בת שנה ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/08/2014 | 11:42 | מאת: ימית

שלום, לביתי מגיל לידה יש דמעות חוזרות גם כאשר אינה בוכה. אנחנו מנסים להתחמק כמה שיותר מטיפול ניתוחי אך הבנו שאחרי גיל שנתיים סיכויי ההצלחה של ניתוח כזה נמוך מהרבה ולכן קבענו לה ניתוח לסוף החודש. לאחרונה אני רואה ירידה משמעותית של הדמעות (אין דמעות לאורך רוב היום) אבל זה לא נעלם לגמרי. האם יש דרך להעלים את הדמעות בלי הניתוח בשלב הזה? תודה מראש על תשובתך, ימית

19/08/2014 | 11:45 | מאת: ימית

בנוסף אשמח לדעת מה ההשלכות במידה ולא נבצע את הניתוח. תודה, ימית

24/08/2014 | 12:12 | מאת: ד"ר דורון נוימן

כאשר רואים שיפור משמעותי בדמעת, זה בדרך כלל סימן שנוצר פתח, אם כי ייתכן שעדיין לא בקוטר מספיק. אני נוהג במקרים כאלו לדחות את הניתוח למספר חדשים, ובחלק לא קטן מהמקרים הם ממשיכים להחלמה ספונטאנית. במידה ולא, מבצעים את הניתוח באיחור קטן. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה