אנא חוות דעתך

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/08/2014 | 09:22 | מאת: זואי

שלום רב. רופאת העיניים שלחה את ביתי, בת תשע וחצי, בריאה ב"ה בד"כ, לבדיקתה של אורטופטיסטית לאחר שהיא עצמה בדקה את ביתי לפני שנה וגם השנה, ולא מצאה דבר. היא טענה שראיתה של ביתי היא 6.6 בשתי העיניים והיא גם בדקה לה עם טיפות להרחבת אישונים והכל היה תקין. השנה הדענו אליה גם לביקורת וגם כי ביתי התלוננה על עיניים דומעות ומגרדות, ואני שמתי לב כי היא נוטה לדלג על מילים או שורות בקריאה. אמנם אחרי בדיקתה נרגענו קצת אך אז ביתי התחילה להתלונן כי יש לה לפעמים ראיה כפולה, שהיא שולטת עליה. לכאורה היא יכולה לבחור מתי לראות כפול ומתי למרכז מבט. שמתי לב שכשהיא אומרת שהיא רואה כפול נראה כאילו יש לה מין פזילה קלה החוצה אך איני בטוחה. בקיצור פנינו לאורטופטיסטית (אני לא הייתי, אלא אימי לוותה את הילדה ולא ממש הבינה את האבחנה) ולהלן תשובתה:V R 6/6, V L 6/6. PCI: P exeph -8 degrees -> -10 degrees. N he movment. B.com-good. pv N +40 degrees. בדיקת רפרקציה: R+1.00, L+1.00. אנא ממך, האם אתה מבין מכל זה משהו? מעבר לכתב המאד לא ברור, גם המושגים הללו לא אומרים לי כלום. אנא עזרתך. תודה רבה!

15/08/2014 | 22:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לזואי שלום על פניו נראה שהבדיקה תקינה. אמנם קל יותר לשגר שאלה ברשת, אבל לא מתבקש שתחזרי לאורטופטיסטית עם המכתב שתבאר את כתב היד ותסביר מה היו הממצאים ומה המשמעויות שלהם? דר. נוימן

17/08/2014 | 00:40 | מאת: זואי

תודה על תשובתך. אני מנסה ליצור קשר עם האורטופטיסטית.בכל דרך אפשרית.כבר שבוע ואיני מצליחה. יצרתי קשר עם הרופאה ששלחה אותנו לאורטופטיסטית מלחתכילה ופקססתי לה את התוצאות. זו אמרה שהממצאים מחייבים תרגילי עיניים והיא אמרה למקד עיניים על אצבע מול הפנים כשהיד מתוחה, ולאט לאט לקרב לכיוון הפנים כדי כביכול ליצור כוון פזילה פנימה. זאת כדי לתקן את הפזילה החוצה.אך לשם הוראות מדוייקות עלי למצוא את האורטופטיסטית ש"ירדה למחתרת"... נכון שיותר קל לשגר שאלה לרשת אך זה בעיקר כדי לא לאבד את שפיותי מרוב דאגה,בעודי מחפשת את האורטופטיסטית. תודה מקרב לב על המילים המרגיעות. זואי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה