קוצר ראיה משמעותי תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/08/2014 | 14:03 | מאת: רעות

שלום וברכה, לפני כשבוע עבר בני בן השנה בדיקת עיניים וראיה בקופח בה נאמר לנו כי ראייתו לקויה וכי עליו להרכיב משקפיים במספר מינוס 7. 1. לא הצלחתי למצוא בשום מקום מה משמעות הדבר, מה הוא יכול/לא יכול לראות? כשקיבלתי את האבחנה הייתי כל כך המומה ששכחתי לשאול.. האם תוכל להסביר לי? 2. הבדיקה בוצעה בעזרת מכשיר שכיוון הרופא לעין אחרי הרחבת אישונים, מה רמת הדיוק של המכשיר? כמו כן, פרט לכך שבני מסתכל על חפצים קצת מקרוב, לא הבחנתי בסימנים נוספים, האם הגיוני כזה מספר גדול? 3. שמעתי מחברים ומשפחה בעלי ניסיון שבבדיקות אצל רופאים שונים מתקבלות אבחנות שונות לעיתים באופן משמעותי. קבעתי תור לבדיקה והתייעצות נוספת עם מומחה, מה אם האבחנה שאקבל תהיה שונה ממה שנתן הרופא הראשון..? איך אדע לבטח שזו האבחנה הנכונה? אני קצת אבודה ולא מוצאת מספיק מידע ברשת להישען עליו.. תודה מראש על תשובתך רעות

15/08/2014 | 22:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרעות שלום 1-אם אכן התוצאה נכונה, זה קוצר ראיה משמעותי, ויש צורך בהרכבת משקפיים כל הזמן. די מהר תראי שיפור בתפקוד למרות שכעת את לא רואה בעיה. (במקום להיות עסוקה בלחץ מהממצא, תשמחי שזה התגלה בזמן, ובטיפול נכול תתפתח ראיה תקינה לחלוטין בכל עין, עם משקפיים. (גם אני מרכיב משקפיים במספר דומה מגיל קטן, וחי חיים מאושרים וטובים...) 2-איך אני יכול לדעת כמה הרופא דייק בבדיקה? 3-אין סיבה שרופאים שונים יקבלו תשובות שונות לבדיקת המספר. (חוות הדעת וההמלצות יכולות להיות שונות מרופא לרופא, אבל ה"מספר" זו תכונה של הילד, כמו גובה או משקל, ולא אמור להיות הבדל. 4- מציע לך- מצאי רופא שאת סומכת עליו, ועשי בדיוק מה שהוא ממליץ. בהצלחה דר. נוימן

16/08/2014 | 00:51 | מאת: רעות

מודה לך על התשובה המפורטת, אני מבינה שהלחץ שלי הצליח לעבור דרך השאלות :) אני כמובן שמחה, כפי שאמרת, שגילינו את זה לפני שהיו סימנים המעידים על עיכוב בהתפתחות וכדו ויחד עם זאת, זו הסיבה שמקשה עליי להאמין שאכן המספר כה גבוה (כנראה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד בנושא). בכל מקרה, תפגוש את בני בשבוע הקרוב ואני מקווה שאחרי זה נוכל להתאים לו משקפיים בלב שקט. שוב תודה ושבת שלום!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה