התלבטות לגבי המשך הרכבת משקפיים - דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/07/2014 | 18:15 | מאת: א

שלום, בני בן 5.5 מרכיב משקפיים מלפני שנה וחצי בערך. מאז שהוא הרכיב את המשקפיים הם רק גרמו לו נזק. יש לו צילינדר גבוה, הוא נמצא במעקב במרפאת עיניים כל מס' חודשים. בחודש מרץ נתנו לו מרשם למשקפיים: ימין - sph +1.00, cyl -2.00 axis 40 שמאל - sph +1.25 cyl -2.50 axis 160 הוא לא ראה טוב בכלל עם המשקפיים עם המספר הנ"ל ובמרפאה החליטו להחזיר לו את העדשות של המשקפיים הקודמות שהיו בהם רק מס' צילינדר וללא מספר SPH. ימין - cyl -2.25 axis 30 שמאל - cyl -2.25 axis 160 מ"א 56 הבעיה היא שכל נפילה של הילד על הפנים המשקפיים ממש מהוות לו סכנה ונזק של ממש בנפילה אחת המשקפיים פתחו לו את הגבה הימנית - לאחר מס' חודשים שוב נפל ושוב המשקפיים פתחו לו את גבה השניה. ביום שישי האחרון הוא שוב נפל ונשברו המשקפיים וחדרו לו למצח וחתכו לו את אמצע המצח חתך עמוק מאוד. אני מיואשת מהמשקפיים לאור הנפילות הרבות של הילד ואני מתלבטת מאוד אם להחזיר לו את המשקפיים אני חרדה למצבו של הילד שפניו מלאות בצלקות מהמשקפיים. אני מבקשת לדעת מהן הסכנות שיוכלו להגרם לילד במידה ולא אחזיר לו את המשקפיים.

25/07/2014 | 15:56 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל-א שלום- מסוג השאלות שיוכל לעזור לך בהתלבטות רק מי שיבדוק את הילד ויראה מה המספר המדוייק ויקבע את הצורך במשקפיים. לגבי הפציעות-מוזר מאד- משקפיים משמשים מגן לעיניים, לא מקור סכנה. (בילד שעיוור בעין אחת יש הנחיה שירכיב משקפיים גם בלי מספר, כדי להגן על העין היחידה). מסגרות ילדים אמורות להיות כאלו ששולי העדשה הם בתוך המסגרת ולכן לא בררו לי איך נחתך, ועוד פעמיים!!(אני רושם משקפיים לתינוקות ולילדים כבר מעל 20 שנה ולא זכור לי מקרה של חתכים בפנים מנפילה על משקפיים). הנזק (באופן כללי, כמובן תלוי במספר ובראיה) של אי הרכבת משקפיים הוא התפתחות ליקוי ראיה קבוע מסוג של עין עצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה