אי הרכבת משקפיים בים- מזיק?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/07/2014 | 15:42 | מאת: נטי

שלום הסת שלי בת שנתיים וחצי עם רוחק ראיה פלוס ארבע בכל עין. מרכיבה משקפיים. בים מבקשת להסיר וגם יוצר נוח כך. האם אפשרי או מזיק כאשר מדובר בשלוש עד ארבע שעות? תודה

25/07/2014 | 15:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ברוחק ראיה כזה, ממליץ שתקפידי שהילדה מרכיבה את המשקפיים כל הזמן. (כפי שוודאי הסביר לך הרופא, במצב של 4+, היא צריכה "לתת" 7+ (בשלוש יותר) כשהיא מסתכלת לקרוב, שזה מה שילדים בגיל זה עושים רוב הזמן). אין לה מה להרוויח בזה שתבצע אקומודציה של 7+ מספר שעות ביום. זה יכול להיות מספיק כדי "לשבור" אותה לפזילה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה