תינוקת בת 11 חודשים עם פער גדול בעיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/06/2014 | 15:20 | מאת: יונית

שלום, בשבוע שעבר נמצא לביתי בן ה11 חודשים מספר 9.5- בעין שמאל (ומלחין בקרקעית העין) ועין ימין תקינה. הומלץ על משקפיים ובהמשך על סגירות. מההכרות שלי את הילדה אני צופה התנגדות עזה להרכבת המשקפיים. שאלתי האם עדשת מגע רלוונטית בגיל כזה? ולאבחנה שכזאת? האם כשמשפחת עיניים העדשה תצא? והאם ניתן להשיג עדשות יומיות? תודה. הבנתי שבמקרים של פער גדול ומספר גדול ניתן להיעזר בעדשות.

30/06/2014 | 16:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליונית שלום, במצב זה אני מטפל רק עם עדשת מגע, (בנוסף לסגירות לעין השניה כמובן). זה פער גדול מאד לתיקון במשקפיים. ממליץ שתפני לאופטומטריסט ילדים שמתמחה בעדשות מגע, כגון מר איון הר ברעננה, (מרכז גירון). הוא ידע גם לענות לך על השאלות הספציפיות לגבי סוג העדשות, בעיות בהרכבה וכדומה. דר. נוימן

02/07/2014 | 07:20 | מאת: יונית

רופאת העיניים המטפלת בביתי המליצה על משקפיים. להבנתי האופטומטריסט במקרים של עדשות מגע לילדים עובד בשיתוף פעולה עם המלצות הרופא. מה עלי לעשות? להחליף רופא?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה