סנסט אייז

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/07/2014 | 17:18 | מאת: אמא

לבני בן החמישה חודשים יש בעיות בעיניים מבט כבד - נראה קצת כמו סנסט אייז ,קטרקט דוצ קופסיתי קדמי ותנועת אישונים ורטיקלית שמופיעה מדי פעם כנראה בעייפות סטרס ומאמץ למקד את המבט. חוץ מזה נוירולוגית והתפתחותית נראה תקין EEG תקין US מח תקין. רואה בודעות אך לא ניתן לאמוד את איכות הראיה .אנו מתלבטים אם לבצע MRI,האם MRI מדגים לחץ תוך גולגולתי? האם לחץ תוך עיני יכול להצביע על לחץ תוך גולגולתי? האם סנסט אייז היא תופעה הקשורה במח או לעיניים? או שילוב של השניים? בתינוק התופעה יכולה לעבור ספונטנית עם התפתחות הראש המוח והראיה? האם התופעה נפוצה אצל תינוקות? תודה

02/07/2014 | 21:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הרבה שאלות (נראה שכדאי שתשבו לשיחה עם רופא העיניים המטפל שמכיר את הילד. בנתיים: MRI יכול להדגים ממצאים הקשורים בלחץ תוך מוחי מוגבא (כגון הרחבת חדרים) אך לא את הלחץ ישירות. לחץ תוך עיני לא מצביע על לחץ תוך גולגלתי. SUNSET "אמיתי" קשור בדרך כלל למח, יכול לחלוף עם הגדילה, ולא מאד נפוץ. כאמור- לפי כמתו השאלות הכתובת שלך היא לא חיפושי תשובות ברשת, אלא שיחה עם הרופא המטפל שאמור לענות על כל אלו דר. נוימן

12/08/2014 | 09:32 | מאת: נטע

אשמח אם תצרי איתי קשר ב [email protected] ונחליף טלפונים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה