צורך במשקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/06/2014 | 10:57 | מאת: אינה

שלום רב. בני בן 6. לקחתי אותו לרופא עיניים להיבדק לפני כניסה לכיתה א'. כולם במשפחה עם ראיה תקינה וגם אף פעם לא שמתי לב לבעיות ריאה אצל הילד, כולל בזמן קראית ספרים וכתיבה, והוא לא מתלונן. הנה התוצאות של הבדיקה בלי טיפות: OD: Sph. +2.00, Cyl. -1.25, Axis 10 OS: Sph. +2.50, Cyl. -1.50, Axis 176 הרופא אמר שמבחינתו המצב גבולי (יכול להיות שמספיק שישב בקדמת הכיתה ללא משקפיים) והפנה אותנו לאורטופטיסטית. הנה התוצאות של הבדיקה שלה עם טיפות: OD: Sph. +2.00, Cyl. -1.00, Axis 10, PR. Base OS: Sph. +2.00, Cyl. -1.00, Axis 170, PR. Base היא אמרה שהוא חייב משקפיים ולא רק לבית הספר. מי צודק? האם הוא באמת חייב משקפים עכשיו או שאפשר לשלוח אותו לבית הספר בלי משקפיים ולראות איך הוא מסתדר עם העתקה מהלוח? תודה.

30/06/2014 | 07:13 | מאת: אינה

בסיכום ביקור של רופא עיניים תחת חדות ראיה כתוב: sc - ראיה למרחק 6/9 בשתי העיניים.

30/06/2014 | 16:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאינה שלום, אכן מצב גבולי מאד. סיכוי טוב שיכול להסתדר מצויין בלי המשקפיים. אני הייתי מחליט לפי התפקוד, נותן לו להתחיל בלי תיקון ומגיב אם יש בעיות, בנוסף לחזרה על הבדיקה עם הטיפות כעבור שנה לראות מה המגמה דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה