אורטופטיסט

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/06/2014 | 13:08 | מאת: אפרת

שלום רב. לבני בן ה 6 יש משקפיים מזה כ 4 חודשים. עקב פזילה סמויה. טופלנו עי רופאה שהפסיקה עם מכבי ולכן עברתי רופא. את המרשם למשקפיים נתנה אורטופטיסטית במכון השלום ואיני מצליחה ליצור עימה קשר אלא לעוד חצי שנה. שאלתי- היינו במעקב אצל רופא חדש והוא ממליץ לעבור למולטי פוקל. בחנות משקפיים ייעצו לי לבדוק שוב אצל אורטופטיסטית ולא להקל ראש במעבר למולטי. וכי ייתכן וייתרם גם מאימוני עיניים. אני מבקשת לדעת מה דעתך וכן אם יש לך המלצה למי לפנות מאיזור המרכז. מודה מקרה לב אפרת

30/06/2014 | 14:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אני כמובן לא יודע מה לייעץ לך לגבי הטיפול,כי אין לי פרטים על הבעיה של הילד (חדות ראיה לרחוק ולקרוב עם ובלי משקפיים, פזילה לרחוק ולקרוב, עם ובלי תיקון, תגובה לתוספת + לקרוב, חיבור דו עיני ועוד-בקיצור-בדיקת עיניים. לגבי מולטיפוקלים, אני אישית מעדיף ביפוקלים לילדים,(כאשר יש צורך בתוספת תיקון לקרוב), אבל זה בהחלט פתרון מקובל. לגבי המשך טיפול- רופא עיניים לילדים או אורטופטיסט/ית, אין לי שמות ספציפיים לתת לך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה