תינוק עם פזילה לא ממש מתקשר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/04/2014 | 20:18 | מאת: אתי

היי, יש לי תאומים לא זהים בני שלושה וחצי חודשים. לאחד מהם יש פזילה והוא גם הרבה פחות תקשורתי מאחיו. אפילו בלי השוואה לאח התאום, הוא נמצא בגיל שאמור כבר ממש לתקשר. לפעמים נדמה שהוא ממש מתחמק ממבט. האם זה יכול להיגרם בגלל הפזילה?

10/04/2014 | 17:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאתי שלום, כן, או שגם הפזילה וגם הבעיה ביצירת קשר עין נובעים מפתולוגיה עינית כלשהי. קורה גם לעיתים קרובות שמערכת הראיה מבשילה לאט יותר, ואז התופעות האלו חולפות. קחי אותו לבדיקה לרופא עיניים לילדים ולפזילה שיוודא שאין פתולוגיה עינית שמצריכה התייחסות. דר נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה