עין עצלה וצילינדר אצל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/03/2014 | 17:24 | מאת: ilan

בני אובחןעם צילינדר בעין שמאל: objective + מספר -1 מינוס צילינדר 1.75- ציר 70 מעלות עין ימין: מספר +0.75 המרשם שניתן הינו רק לעין שמאל: עין שמאל: cyl. -1.75 Axis 70 הרופאה אמרה שעל העין להתאמץ לכן המירשם התייחס רק אל הצילינדר בשילוב עם רטייה לעין החזקה (ימין). האם יש תועלת בכך שלא ניתנה התייחסות למספר (קוצר ראייה) למטרת אימוץ העין? תודה, אילן

01/04/2014 | 21:13 | מאת: ד"ר דורון נוימן

יש גישות שונות. אני נוהג לתת תיקון מלא. (לא ציינת את חדות הראיה בכל עין עם ובלי תיקון, כך שלא ניתן לדעת מתוך הכתוב אם אכן יש עין עצלה, ומה מידת החומרה.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה