השפעת פעילות גופנית על לחץ הדם

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/11/2016 | 23:08 | מאת: ערן

שלום מה מנגנון ההשפעה של פעילות גופנית (כמו הליכה וכדו') על לחץ הדם? האם זה מוריד נקודתית בשעות שסמוך לפעילות, או שיש לזה השפעה יותר ארוכת טווח? כלומר, האם זה כמו תרופה שמשפיעה לכמה שעות, ולאחר מכן לחץ הדם חוזר להיות גבוה או שההשפעה נרחבת יותר. ובשביל לקבל את ההשפעות החיוביות של הליכה על ירידת לחץ הדם, האם זה תלוי ברמת הדופק בפעילות? במשך הפעילות? בתדירות הפעילות? מה מומלץ? תודה רבה

ערן שלום, עדיין לא כל המנגנונים המשפיעים על לחץ הדם בעקבות פעילות גופנית ידועים. חלק מהסיבות הן: : בעת פעילות גופנית מתרחשת ירידה בפעילות של מערכת העצבים הסימפתטית תהליך זה גורם לירידה בהתנגדות ההיקפית ובכך נגרמת ירידה בלחץ הדם. הגברת סילוק הנתרן דרך הכליות מקטין את נפח הנוזלים ומוריד את לחץ דם. ירידה בכמות הנוראפינפרין בפלסמה. השפעה חיובית על תפקוד מערכת השתן. ההשפעה של הפעילות הגופנית אינה כמו תרופה אך אם מפסיקים האפקט גם מפסיק. מומלץ לשלב גם אימוני כוח מתונים העשויים להפחית לטווח ארוך את לחץ הדם ( תוך דגש על נשימות נכונות ורמת משקל מתונה) לשאלתך לגבי רמות הדופק/ תדירות.. מומלץ להתחיל באימונים מתונים ולאחר תקופה, כאשר רמת הכושר משתפרת להעלות בהדרגה את עצימות האימונים, תדירות אימונים של כ 3-5 פעמים בשבוע, משך האימון תלוי רמת כושר בגדול בין 30 ל 60 דקות. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה