היקפים לא יורדים למרות ירידה באחוזי שומן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

21/09/2016 | 19:52 | מאת: א.א

שלום, בשנתיים האחרונות ירדתי במשקל עקב דיאטות ופעילות גופנית שכללה פעמיים בשבוע פילאטיס וזומבה.. ב3 שבועות האחרונים החלטתי שאני רוצה לרדת עוד ולהתחטב..ולכן עשיתי פעמיים בשבוע פילאטיס ופעמיים אופניים..אני בקושי אוכלת שטויות ומשתמשת בדיאטת ספירת הקלוריות. העניין הוא שאני שמה לב (במראה) שירדתי בשומן וניראת יותר חטובה אבל בהקיף עליתי כמעט ס"מ או שתיים וגם במשקל עליתי 2 קילו.. ההיתכן?זה ממש קשה לדעת שאני מתאמצת ולא יורדת היקפים. האם זה בגלל סטרס של הגוף?או ככה זה בהתחלה עד שאני יראה ירידה בהיקפים? תודה רבה.

שלום, קשה לענות מבלי שיש נתונים מדויקים כולל מדידת היקפים וביקה של % שומן. בנוסף לא ברור מתיאורך אם תכנית התזונה מעשית בליווי מקצועי של תזונאי/ת ספורט, אם לא ממליץ לעשות זאת, אם כן כדאי להתייעץ איתו/ה. מספר הערות: 1. בהנחה שתכנית התזונה מדויקת ממליץ להמיר את שעורי הפילאטיס באימוני כוח או להוסיף אימוני כוח בנוסף לפחלאטיס העשויים להעלות מסת שריר ולשמר חילוף חומרים גבוה יותר. 2. לא ציינת כמה זמן רכיבה את עושה ובאיזו עצימות, פרטי ואשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

22/09/2016 | 09:54 | מאת: א.א

אני עושה 25 דקות על רמה 4 מתוך 8 (אין לי כוחות ליותר) למשל השבוע עשיתי פעם אחת,פעם אחת זומבה משולב באירובי ופעמיים אופניים. כרגע חשוב לי מאוד לרדת בהיקף הירכיים ובישבן ושם הבעיה. למשל במותן אני 67 היקף וכל ירך אני היקף של 59 שזה המון..והגוף לא כל כך פרופרציונאלי.. אז הייתי 58 היקף של הירכך ועלה ל61 ולפעמים 60..ממש מוזר..עניין שבעלי אומר שממש התחטבתי וירדתי לדעתו תודה

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה