שאלה למר לאוגומר.

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/09/2016 | 22:25 | מאת: רוני.

שלום רב, מצטער מראש על אורך ההודעה! לא יודע אם תוכל לסייע לי, כולי תקווה, מכיוון שמניסיוני הרב לפעמים עדיף עצה של פעיל כושר גופני בפועל, מהמון המון רופאים טובים ואחרים... בן 38 בריא בדרך כלל והדגש על בדרך כלל, (ומודע באופן השנים לחשיבות כושר גופני בסיסי לשילוב בחיי היום-יום, אפילו בצעירותי לקחתי לא מעט קורסים בווינגייט כגון פציעות ספורט, תזונה ועוד). בשנה האחרונה חשש כבד למחלת הקרוהן, שלה תופעות לוואי מרובות, אשר חווה כמעט כל אחת ואחת מהן. מאז המחלה תופעות לוואי גם במפרקים ובעצמות (ככל הנראה בשל הדלקת במעיים), ומעוניין להתמקד בזה כאן ובמיוחד באזור צידי האגן, המלווה אותי לאורך כל היום (ובתקווה שלא יתגבר יותר, לפחות בזמן הקרוב.), מכיוון שזה מתחיל עוד מהשינה, במשך השנים הייתי ישן על הצדדים אך לא עושה את זה יותר, מכיוון שמתעורר עם כאבים של ממש באותו צד שישנתי עליו. מנסה כמעט יום יום בעת קימה להתחיל את הבוקר עם תרגילי מתיחה ותזוזה כגון; עוד במיטה לעלות את הרגל תוך כדי שכיבה על הצד, אותו הדבר בעמידה גם לצדדים וגם ישר לפנים, תרגילי כדור קלילים, מתיחות מעלה מטה הכל תוך כדי כמה וכמה חזרות וכדומה. אך לצערי בכל זאת המחלה גוברת עליי ובמשך היום במיוחד לאחר ישיבה אפילו קצרה, תווך התנועה שלי משתנה עקב הכאב בצידי האגן בעת הליכה, אני עוד לא בן 40 ומרגיש בשנה האחרונה מעל ל-70, לא יודע מה יהיה איתי בעוד כמה שנים, אבל אני יכול לנחש שללא טיפול או תרגול מתאים, העניין רק ילך ויחמיר, (מספיק הורדתי ואף הפסקתי במשך השנים אימון במשקולות עקב טיצה באזור הסטרנום, וגם ריצות ארוכות עקב מיניסקוס באזור הברך.. וזה גם ככה מעציב אותי ועכשיו זה). חשוב לציין שנבדקתי (כולל בדיקות של ממש) אצל נורולוג שלא מצא ממצא מיוחד (למעט ממצא קטן שהוא ראה באלוטרה-סאונד בצידי האגן ולוו דווקא מפענחי הבדיקה שלא ראו כלום, והמליץ לגשת לאורטופד). שאלותיי בהקשר זה אלייך הם: 1. מה ממליץ לי לעשות בשל עניין זה. (והכוונה לכל דבר כגון טיפולים, תרגילים, חוץ מכדורים.. הכל)? 2. שאלה חשובה: כמו שאמרתי בדרך כלל לאחר קימה קצרה/ ממושכת, מתקשה מאוד ללכת רגיל, לפעמים אני עובד על עצמי כי לא נעים לי מהסובבים אותי ומשחק אותה עסקים כרגיל ומאוד משתדל ללכת באופן רגיל. ובשל כך רציתי לשאול אותך, האם בגלל זה אני שוחק משהו כי אני מרגיש מאוד לא נוח בהליכה ישר לאחר קימה, או שזה רק ההרגשה ובעצם לא מקלקל שום דבר? 3. מה יהיה גורלי (אפילו הקרוב) בשל עניין זה, מכיוון שיודע (כמו שידעתי בעבר), ברגע שלא מטפל על ההתחלה וממשיך עם הבעיה, הבעיה רק מחמירה עם הזמן למצבים כגון אלה? שוב מצטער מאוד מאוד על אורך ההודעה, אך באמת אובד עצות ומתוסכל. לתשובתך באשר היא אודה מקרב לב!!

10/09/2016 | 22:41 | מאת: רוני.

רוני שלום, אכן לא בהתמחותי. עם זאת אנסה לעזור לשאלותיך: 1. לדעתי חשוב לשמר תנועה , אבל קשה לעשות זאת כשכואב לכן ממליץ שתנסה פעילויות שלא כואבות כגון אופני כושר, שחייה.. הדרך היחידה לוודא זה ניסוי וטעייה . רצוי להתחיל במשך אימון קצר לראות איך הגוף מגיב ולהתקדם בהתאם. בנוסף חשוב לטפל בכאב לא ציינת אם הלכת למרפאת כאב , אם לא ממליץ לעשות זאת. כפי שציינתי הכאב מגביל ולכן טיפול בו עשוי להועיל לתנועה והתנועה חשובה. 2. אינני רואה בעיה בקימה ובהליכה. תחות הכאב כנראה נובעת מהדלקת, וידוע שלאחר ישיבה ממושכת השפעת הדלקת רבה . 3. אינני יודע, אך כפי שציינתי לדעתי חשוב מאד לטפל בכאב . בתי הסובלת מפיברומיאלגיה סבלה מכאבים עזים ואכן הטיפול בכאב אפשר לה גם לתפקד וגם לחזור לפעילות גופנית אשר בעקיפין עוזרת למחלה. בהצלחה אורי

13/09/2016 | 21:19 | מאת: רוני.

איישם כל עצה ורעיון שנתת לי!!!

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה