פיזיולוגיה בסיסית וכושר.. חשוב

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/09/2016 | 23:36 | מאת: יובל

אני בן 20, מטר 80 שוקל סביבות 75 קילוגרם. התחלתי להתאמן בצורה אינטסיבית יחסית לצבא לפני שלוש וחצי שנים (בעיקר ריצות, כוח משקל גוף) ומאז המשכתי להתאמן בסוגי ספורט מגוונים ( תלוי בתקופה ובמשאבים שהיו ברשותי), חדר כושר כושר, שחייה וכו''. שמתי לב שההשתפרות שלי איטית יחסית לאנשים שהתאמנתי וכי הכושר שלי "מתאפס" מהר, למרות התמדה ועבודה קשה. בשנה האחרונה התגייסתי ליחידה מיוחדת, ולמרות האימונים האינטנסיביים שם, הכושר שלי עדיין משתפר נורא לאט, ולהיפך, במדידות מסויימות הוא יורד, בזמן שהכושר של חבריי לצוות עולה ועולה והם תופסים מעין "פער" עליי. לאחרונה שברתי את הקרסול ולכן אני בהמתנה של חצי שנה עד למחזור הבא של היחידה ורציתי לנצל את הזמן הזה כדי לבנות כושר נכון. רציתי לשאול למה הכושר שלי משתפר כל כך לאט, האם יש משהו שאני יכול לעשות מעבר לאימונים ולתזונה נכונה? יש לציין שאני אדם לא אתלת בבסיס, ועד שהתחלתי להתאמן הייתי שמנמן. אני מקפיד על תזונה נכונה ואורח חיים בריא ( ממעיט באלכוהול, ממתקים וכו'') מה אני יכול לעשות?

יובל שלום, קשה לענות מבלי להכירך ואת יכולותיך. לא ברור לגמרי מתיאורך לאיזה כושר כוונתך, אני מניח שהתכוונת ליכולות האירוביות כגון ריצה, אך נסה לפרט מעט יותר ואשמח לחזור אליך. בהנחה שהשבר החלים ואתה יכול להתחיל להתאמן המפתח לבנית כושר הינו בנייה הדרגתית, אני מניח שהפעילות האירובית העיקרית שתעשו תהיה ריצה ולכן עליך להתמקד בפעילות זו ( אם כי כדאי לשלב גם תרגילי כוח וכמובן שיש להתייחס לעצימויות האימון) כאשר מומלץ להתחיל בתדירות של יום כן יום לא ולאחר כ 3 שבועות להתחיל להוסיף יום. לגבי עצימות האימון , משך האימון אשמח אם תפרט מעט יותר על הצרכים אותם אתה עושה בצבא ואשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

11/09/2016 | 17:45 | מאת: יובל

סוגי הכושר שהתכוונתי אליהם הם בעיקר ריצה ( גם עם משקלים) וכוח שכולל בעיקר מתח, מקבילים ותיפוס חבל. אני חלש בעיקר בריצות ספרינטים, דבר שמאד מקשה עליי ביחדיה בה אני נמצא, אבל כרגע אני לא יכול לרוץ ואני בתהליך של פיזותרפיה שיקומית לרגל ואני מניח שאני גם לא יכול לעבוד על כוח רגליים, אבל אני כן יכול לעבוד על מתח, מקבילים ופלג גוף עליון

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה