דופק בזמן אימון כושר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/08/2016 | 16:35 | מאת: אורי

היי בן 19,גובה 185,משקל 90 ק''ג לאחר שהתלוננתי על דופק מאוד מהיר (90 במנוחה ) ואף מעל ועברתי מבחן מאמץ,אקו לב,אק''ג,הולטר ל48 שעות ובדיקת דם לבלוטות התריס-וכולם יצאו תקינים לגמרי החלטתי לנסות להיכנס לכושר לראשונה בחיי (בטטת כורסא עד עכשיו חח ) החלטתי להתחיל ב5 פעמים בשבוע הליכה (מהירה סביבות ה5.5-6.5 קמ''ש) למשך חצי שעה (עובר כמעט 3 ק''מ בחצי שעה הזו ) יש לי מספר שאלות על עניינים שמטרידים אותי בזמן ההליכה 1.ב10 דק הראשונות של האימון אני תמיד מרגיש דקירה במרכז החזה (3 ס''מ מתחת לצוואר) הדקירה די כואב ומתגברת בנשימה ולאחר 10 דק זה פשוט עובר האם זה תקין? 2. הדופק שלי במהלך האימון (מודד) הוא 140-150 לא מרגיש שום תופעות לוואי למעא תחושה שקרתה לי פעם אחת של ''החסרת פעימה'' אבל זה משהו מלחיץ שקרה לי כמה פעמים בחיים כבר ואמרו לי בקרדיולוגיה שזה תקין,הדופק עצמו 140-15 לסהכ הליכה מהירה זה לא קצת גבוה ? 3. ניסיתי לעבור לריצה קלה והגעתי לדופק 190 ! עם קשיי נשימה קלים ותחושה לא נוחה בכלל יכולתי להמשיך אבל נלחצתי אז איך אני אמור לעבור לריצה ? עם הזמן עם ההליכות הכושר ישתפרו ? תודה רבה

אורי שלום, 1. לדעתי לא בעייתי' במיוחד לאחר שבדקת. נסה להתחיל בקצב מעט איטי יותר , סוג של חימום זה עשוי לפתור את הבעיה. 2. הדופק מושפע מרמת הכושר הנוכחית שלך והוא אכן מעט גבוה לפעילות של הליכה אבל זה ממש לא בעייתי ( הדופק המרבי שלך הוא 101) . אני די בטוח שלאחר תקופת אימונים אתה תראה ירידה בדופק . הסוד הוא התמדה!!! 3. בשלב זה לא ממליץ לעבור לריצה ולא מחשש של הדופק אלא מהסיבה הפשוטה שאת הכושר צריך לבנות בהדרגה . כנס ללינק המצורף תחת כותרת " חדר כושר מקוון" - אימוני לב ריאה . תמצא שם הסבר מפורט כיצד לבנות בהדרגה את הכושר האירובי. במידה ויהיו לך עוד שאלות אשמח לחזור אליך. http://www.fib.co.il/ בהצלחה אורי

30/08/2016 | 15:10 | מאת: איציק

רצית לכתוב 201 (220-19) אבל כדאי אולי להוסיף שזה רק הממוצע של הדופק המכסימלי שנמדד לאנשים בגי 19, וייתכן שהדופק המכסימלי של השואל שונה בהרבה.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה