שאלה לגבי פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/07/2016 | 14:30 | מאת: ד

לגבי העובדה הבאה : "בזמן האימון אנו פוגעים בשלמות רקמות גופינו, ברקמות שרירינו, יוצרים קרעים ופציעות, מעלים את חומציות הדם ולמעשה יוצרים תהליך שהוא דלקתי לכל דבר. הגוף מתרגם את ההרס הנוצר ברקמות כפציעה או מאין תהליך זיהומי ולכן מפעיל מנגנון שיקום ותיקון מנגנון דלקתי.12-72 שעות שלאחר ביצוע האימון הגוף נמצא בשלב דלקתי." אני לא מבינה איך ספורט זה בריא עם כל הדלקת הזאת נשמע שחיקה והזדקנות מהירה יותר של הגוף של מי שעושה ספורט לעומת מי שלא נמצא תחת התהליכים האלה. נשמע שזה מאיץ את הבלאי הגופני עקב הקילומטאג' הרב שהגוף עובר מאשר שוב..מי שלא עושה. גם בעלי החיים בטבע.. הנחים יותר מאריכים חיים יותר מהפעילים בגדול

שלום, הציטוט אינו לגמרי מדויק. אכן בעקבות מאמצים גופניים ולא רק מספורט ( גם מעבודה פיזית ) נוצרים בגוף תהליכים קטבוליים של הרס מסוים של רקמות תהליך זה שהוא טבעי ובריא!! מייצר תהליכים אנאבוליים של בניית הרקמות. חשוב להבין שגופנו נוצר למאמצים והתנגדויות במידה ולא נעשה אותם יקרה תהליך הפוך שהוא תהליך ניווני - זהו התהליך המסוכן ולא ההיפך. בנוסף חשוב לעשות הפרדה ברורה בין ספורט לפעילות גופנית: ספורט משמעו פעילות גופנית לצורך תחרות ואכן זה עלול להוביל לפציעות והבאת הגוף לקצה היכולת, בעוד שפעילות גופנית אכן בריאה ומועילה לגוף, והמחקרים מראים ללא ספק כי פעילות גופנית משפרת איכות חיים בצורה משמעותית. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה