שאלה בנושא אימונים ריצה אל מול הליכה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/06/2016 | 10:23 | מאת: א

שלום רב, בן 41 גובה 185 ס"מ ושוקל (כיום) כ 95.5 קג לפני כחודשיים וחצי התחלתי להתאמן ולשמור על תזונה מאוזנת יותר עקב עודף משקל (107 קג) ומדדים לא טובים של בעיקר סוכר בבדיקות דם. אני מתאמן 2-3 פעמים בשבוע הן אימון אירובי (ריצה או הליכה) והן אימוני כח. בעבר (תקופת הצבא) סבלתי משברי הליכה (דרגה 4 הן בשוק והן בירך בשתי הרגליים). עד היום אני נזהר מלהעמיס יותר מידי על הרגליים על מנת שלא לחזור למצב של שברי הליכה. שאלותי הן: 1. האם החשש מאפשרות החזרה של שברי ההליכה הוא נכון? 2. מה עדיף לצורך הורדה במשקל וכד' ריצה 2-3 בשבוע של כ 4 קמ כל פעם או הליכה של 8-10 קמ באותה תדירות?

שלום, ראשית ברכות על ההחלטה ויישומה. לשאלותיך ואתחיל מהשאלה השנייה - בכדי לרדת במשקל המפתח הוא תכנית תזונה ולא הפעילות הגופנית!! נכון שהנוסחה המנצחת היא השילוב של פעילות גופנית ותזונה מכונה אך התזונה היא המכריעה בהתייחס לפרמטר זה ( הורדת משקל), ולכן לא מאד משנה אם תעשה הליכה או ריצה ( לא בשלב זה ) לשאלתך הראשונה - כרגע, חד משמעית השאר בהליכה. בהמשך אתה יכול להוסיף אימון אחד ריצה אך גם אותו בזהירות, כי שברי מאמץ עלולים להופיע מחדש. השתדל לשמר תדירות אימונים של 3 פעמים בשבוע. במידה ויהו עוד שאלות אשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה