אפשר כמה שאלות קשות? .

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

11/06/2016 | 17:58 | מאת: אביאל

הרבה זמן לא התייעצתי בפורום אז הנה כמה שאלות שצריכות מחשבה ניכרת.. https://www.youtube.com/watch?v=w_gB_KOeZNI מתחילת הסרטון ועד דקה 1:25 ישנה אנימציה של השרירים הפועלים בתרגיל הפלאנץ' , ורציתי לא להרבות בשאלות אלא רק בשרירים שהכי פועלים: 1) רוטציה לטרלית בכתף וסופינציה במרפק כמו שמוצג בסרטון גורמת למתיחה של הפקטורליס (כי פקטורליס מבצע רוטציה פנימה) ולכן אפשרות להעמיס יותר על השריר הזה? כמו למשל לטיסימוס דורסי בעליות מתח במצב של סופינציה.. 2) רוטציה לטרלית בכתף כמו שמוצג בסרטון גורם למתיחה של הדלתא הקדמית, ואף פה יכולת להעמיס עליה יותר עי ניצול של רכיבים אלסטיים? 3) בתרגיל הזה עובד גם הטרייספס נורא חזק, יש הבדל מבחינת השריר אם המנח הוא ברוטציה לטרלית בכתף שבאה עם סופניציה במרפק כמו בסרטון לבין מנח נטראלי מבחינת המאמץ של הטרייספס? האם באחד מהמנחים- רוטציה לטרלית או מנח נטראלי , יש גם עבודה של הבייספס? עוד בהקשר הזה- אם אני מבצע תרגיל בחדכ לחיזוק אותם השרירים , לוקח דמבלים בעמידה, מבצע סופניציה במרפק והתנועה היא כפיפה בכתף עד זווית של 30 מעלות מהגוף ( כמו הזווית בפלאנצ') - פה עובדים לכאורה אותם שרירים , חזה עליון , כתף קדמית אך בתרגיל הזה הבייספס עובד ואילו בפלאנצ' הטרייספס עובד. מה אני מפספס שזה ככה אם זו אותה תנועה וכיוון ההתנגדות הוא אותו כיוון? תודה רבה!!!

11/06/2016 | 20:26 | מאת: אביאל

התכוונתי לכפיפת כתף בשכיבה על הגב עם דמבלים ועכשיו כיוון ההתנגדות דומה :-)

אביאל שלום 1. ההקבלה בין הפלאנץ' למתח בהתייחס ללאטיסמוס אינה מדויקת, הסופנציה אכן מסייעת ללאטיסמוס אך גם הדו ראשי מעורב יותר במנח זה. הסיבה לרוטצית הכתף בפלאנץ נובעת ממנח יציב יותר. 2. כן אך זה שולי. 3. כן אך גם פה זה שולי. הביסיפס עובד בקוקונטרקשיין לשאלתך - חשוב להבין שתנועה בגוף נעשית באמצעות המערכת העצבית ולכן " פרוק" התנועה לרכיבים לא יועיל לתרגיל , אומנם השרירים יתחזקו אבל בסופו של יום יהיה צורך בסנכרון בין קבוצות שרירים סנכרון בתוך השריר עצמו - המוח אינו מזהה שרירים אלא תנועות וכך צריך לאמנו. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה