האם אני בקצב טוב מבחינת האימונים ?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

02/06/2016 | 09:09 | מאת: חיים

בוקר טוב אורי:) בעבר כשנתתי לך נתונים לגבי האימונים היה חסר את הנתון העיקרי של האימון שזה כמו שאתה קורא לו עצימות(דופק)אז אני מצרף לך את הנתונים ותגיד לי מה דעתך על האימון האחרון שעשיתי גיל-44 משקל-74 גובה-1.87 כמות אימונים שבועית-2 פעמים מרוכזות(בקרוב אשנה ל3 לפי מה שהצעת) פעילות-הליכה אינטינסיבית מהירה מאוד קצב ממוצע לקילומטר-8.39 מרחק כולל באימון-11.57 ק"מ דופק ממוצע-119 bpm עוד מדד שהשעון נותן לי זה שאין פיקים מקסימליים בפעילות הלב בזמן האימון ומתוך ה1:40 1:25 מתוך זה זה הוגדר על ידי השעון דופק המשוכלל שקניתי כפעילות לב שורפת שומנים(cardio fat burn) שריפת קלוריות לדקה-9 קלוריות לדקה שריפת קלוריות כולל באימון-898 זמן להקפה ממוצע-50 דקות דרך אגב לפי חישוב שעשיתי הדופק המקסימלי שלי הוא 220-44=176

חיים שלום, אכן הדופק המרבי כפי שציינת הוא 176. מכאן שהדופק הממוצע בו התאמנת היה 67% מהדופק המרבי שזה נחשב לעצימות נמוכה מעט. אנו רוצים להתאמן בטווח שבין 70% ל 85% מדופק מרבי תלוי כמובן בכושר הנוכחי. אבל!! כפי שציינתי בעבר חשוב להבין שהנוסחאות אינן מדויקות ויש להתחשב בתחושה שלך, האם האימון מרגיש לך קל / בינוני או קשה? ולפי זה אתה יכול לשנות את עצימותו. ברור שיש לעשות זאת בהדרגה. לגבי שאר הפרמטרים כגון דופק לשריפת שומן- לא ממש חשוב וגם לא מדויק , כך גם לגבי שריפת הקלוריות. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה