דופק מטרה להליכה אינטינסיבית?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/05/2016 | 07:56 | מאת: חיים

בוקר טוב קניתי רצועה למדידת דופק וברצוני לדעת מהו דופק המטרה להליכה מהירה/מהירה מאוד כמה נתונים שתצטרך גיל-44 משקל-75 גובה-1.87 ואני מתאמן כבר קרוב ל8 שנים בתחילה התאמנתי כ4-5 פעמים בקצב של בערך 08:50-09:00 לקילומטר למרחק של כ6.5 קילומטר בכל אימון זמן כולל של כ55:00 דקות ולאחרונה עברתי לפעמיים בשבוע כאשר בכל פעם אני מתאמן כ12.5 קילומטר בקצב של 1:50 בקצב של כ09:06 לקילומטר אשמח אם תתן לי פרמטרים לגבי דופק מטרה או כל נתון אחר שתוכל לתת לי שנראה לך חיוני הספורט הוא מרכיב מאוד מרכזי וחשוב בחיים שלי ואני רוצה למקסמם את ההשפעה שלו על הגוף:)

חיים שלום, ראשית בלינק שצרפתי בעבר תחת קטגוריית " חדר כושר מקוון" קטגוריית משנה "סבולת לב ריאה" ישנו הסבר מפורט כיצד למצוא את רמת הדופק. כנס אליו http://www.fib.co.il/ בנוסף חשוב להבין שאימונים אירוביים מושפעים מ4 פרמטרים : 1. תדירות האימונים. 2. משך האימון. 3. עצימות האימון (דופק). 4. סוג האימון ( ריצה/ הליכה / שחייה רכיבה...) לפיכך בכדי לשפר את הכושר האירובי יש לגוון בין פרמטרים אלו לדוגמא לשלב גם רכיבה או שחייה ולא רק הליכה, להגדיל את עצימות האימון וכך הלאה. ברור שבסופו של תהליך הגוף מסתגל ואז לא בטוח שהליכה תצליח להעלות את רמת הדופק. עיין בלינק ואשמח לחזור אליך בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה