דופק מטרה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/05/2016 | 06:40 | מאת: מירה

דופק מירבי הוא 190 אפשר להגיע לדופק 170 באימון או שזה מסכן אותי ? ההרגשה טובה ולא קשה מידיי אבל האם צריך רק להקשיב לגוף או שאסור לעבור יותר מ170 המטרה שלי בכושר לרדת במשקל אני במצב של עודף משקל מאוד גדול יש סיכון נוסף לפעילות גופנית מאומצת מידיי בגלל העודף משקל ? תודה .

מירה שלום, לא מומלץ לעבור את ה80 - 85% מדופק מרבי. יחד עם זאת חשוב להבין שהנוסחאות רחוקות מלהיות מדויקות. בהתייחס לתיאור מטרתך - חשוב להבין שהתזונה היא המפתח להורדת משקל, נכון " שהנוסחה " המנצחת הינה שילוב של תזונה נכונה ופעילות גופנית אבל המפתח הוא בתכנית התזונה. לפיכך ברור שלא מומלץ לעבור דופק של 162. מומלץ לבצע בדיקת סח"ח המוצאת במדויק מהו דופק המטרה שלך. עושים אותה בווינגיט ובמעבדות של חלק מבתי החולים. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה