איך להתחיל אימון מ0 לפלג גוף עליון?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

20/05/2016 | 11:03 | מאת: חיים

בוקר טוב אורי אני רוצה לשאול במהלך ה8 שנים האחרונות עבדתי בצורה חזקה מאוד על הפלג גוף התחתון (בעיקר אימוני הליכה אינטינסיביים של כ4-5 פעמים בשבוע של כ6.5 קילומטר על בערך 55 דקות בקצב של בערך 08:50-09:00 דקות לקילומטר לאחרונה דרך אגב עברתי לשני אימונים שבועיים של כ12.5 קילומטר כל אחד על קצב של כ09:06 לקילומטר בקצב של 55-56 דקות לסיבוב זמן כולל של כ1:50לכל אימון)אבל הפלג גוף העליון שלי נראה ממש חיוור לעומת הפלג גוף התחתון אם אני רוצה להתחיל לעבוד על הפלג גוף העליון בתור התחלה על כמה שכיבות סמיכה היית ממליץ ע"ב יומי והאם היית ממליץ על תרגילים נוספים?

חיים שלום, בוא נעשה מעט סדר בתכנית האימון. ראשית פעילות כגון הליכה / ריצה /שחייה.. נחשבת לפעילות אירובית ( סבולת לב ריאה) ואינה נחשבת כפעילות חיזוק / כוח. כלומר ההנחה שלך שעבדת חזק על גוף תחתון אינה מדויקת - עבדת על פעילות אירובית. נכון שהרגליים הם האבר העיקרי שעבד. לשאלתך ולדעתי - נכון יהיה להוסיף אימוני כוח גם לגוף העליון וגם לגוף התחתון. ממליץ להיכנס ללינק המצורף לכותרת " חדר כושר מקוון" עיין בו ואם יהיו לך עוד שאלות אשמח לחזור אליך. http://www.fib.co.il/ בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה