כפיפות בטן עם משקולת- כמה מומלץ?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

02/05/2016 | 18:07 | מאת: ני

שלום רב, אני בן 31 גובה 1.73 משקל 67 ק"ג (אם זה נחוץ..) בכושר די טוב שוחה ומתאמן בקפיצות חבל +התנגדות 5 פעמים בשבוע (פעמיים קפיצות ושלוש פעמים שחיה). בכפיפות בטן שאני עושה, התרגיל הקלאסי של ידיים מאוחרי העורף במצב שכיבה על הגב, ורגליים בזווית 90 מעלות, כמה משקל מומלץ לשים מאחורי העורף על מנת להעלות את בקושי מבלי לגרום לפציעות? כרגע אני מחזיק 5 ק"ג מאחורי הראש, מבצע פעמיים בשבוע 4 סטים כשבכל סט 20 חזרות של כפיפות רגילות, ישרות עם ראש למעלה, 10 פעמים לכל צד(אלכסון). תודה

שלום, אינני חסיד כלל של כפיפות הבטן ובוודאי לא עם משקולות. זה לא שלא ניתן לעשותם אבל מדובר בתרגיל בעייתי שתרומתו לחיזוק הבטן מההיבט התפקודי לא רבה. לפיכך מעדיף תרגילים אחרים כגון פלאנקים ואחרים. בלינק המצורף תחת קטגוריית מאמרים תמצא מאמר: " אימון בטו - מה חסר באימון הבטן ?" כנס ללינק במידה ויהיו לך עוד שאלות אשמח לחזור אליך. http://www.fib.co.il בהצלחה אורי

03/05/2016 | 17:54 | מאת: ני

לתרגילים? ואולי יישמע שטחי, אבל אפשר לבנות ככה קוביות? אני בראש ובראשונה עושה את זה בשביל הבריאות אבל גם בשביל האסתטיקה

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה